ŠPENÁTOVÝ QUICHE

Špenátový quiche

 

Korpus:

100g rozpuštěného českého másla

5 lžic studené vody

1 lžíce medu

½ hrnku ovesných vloček (bezlepkových) drcených

¾ pohankové mouky

½ lžíce himalájské soli

 

Náplň:

Jedno balení listového špenátu

Sýr Cottage (jedno balení 150g)

50g sýru Eidam 30%

2 celá vejce od domácích slepiček

3 stroužky česneku

Jedna střední cibule

3 střední žampiony (nakrájené na plátky)

20g ghí

Sůl, pepř, římský kmín

Jednu hrst Parmazánu

 

Postup přípravy:

V míse smícháme všechny suroviny na přípravu korpusu. Máslo musí být povolené. Vše vypracujeme do mírně mazlavé hmoty a zpracujeme až přímo na mísu (vytvaruji jako plastelínu). Korpus dáme na 10min do trouby a pečeme při teplotě 180C.

Na ghi osmahneme na plátky nakrájenou cibulku přidáme na plátky česnek a hříbky. Vše osolíme, opepříme a dáme římský kmín. Na druhé pánvi  (já dělám)  špenát a ten také osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.

V míse smícháme sýr Cottage, dvě vejce, sýr Eidam 30% a špenát. Postupně klademe na korpus namíchanou směs a až poté na ni klademe hříbky s cibulkou a česnekem.

Vše zapečeme při 180% asi 20min. Necháme vychladnout a podáváme s listovým salátem.

Dobrou chuť … je to mňamka :-)