detail bylinyKARELA

Momordica charantia

herb picture

V Indii i zahraničí se Karela jí jako zelenina. Karela je po Amalaki jednou z hlavních plodin produkujících vitamín C. 100 g Karely obsahuje 188 mg kyseliny askorbové.

Účinky

Novodobé výzkumy dokazjíc, že obsahuje sloučeniny, které ovlivňují hladinu cukru v krvi. Prokázaly též, že složka Charantin je účinnější než tolbutamid (orálně užívané hypoglykemikum) při snižování hladiny krevního cukru. Další složkou je polypeptid P chovající se jako polypeptid inzulinu, který snižuje hladinu cukru u osob trpících cukrovkou typu 1 (na inzulinu závislých). V ajurvédě se používá při anemii, horečkách, cukrovce, kožních onemocněních, zácpě, začervení, různých zánětech, otravách a celkové oslabenosti.

Karelu najdete v těchto našich produktech: TARADIA

 

trávicí soustava

  • zácpy
  • zánět slinivky
  • regulace zažívání
  • střevní paraziti

nemoci endokrinní soustavy

  • diabetes
  • nadměrná žízeň

nemoci nemoci oběhové soustavy, krve

  • anemie
  • slabý žilní systém
  • špatné prokrvení končetin

nemoci kůže

  • ekzémy
  • kožní onemocnění v souvislosti s cukrovkou

 

herb picture