HOŘKÁ OKURKA (KARELA)

Momordica charantia

V Indii i zahraničí se Karela jí jako zelenina. Karela je po Amalaki jednou z hlavních plodin produkujících vitamín C. 100 g Karely obsahuje 188 mg kyseliny askorbové.

Účinky
Novodobé výzkumy dokazjíc, že obsahuje sloučeniny, které ovlivňují hladinu cukru v krvi. Prokázaly též, že složka Charantin je účinnější než tolbutamid (orálně užívané hypoglykemikum) při snižování hladiny krevního cukru. Další složkou je polypeptid P chovající se jako polypeptid inzulinu, který snižuje hladinu cukru u osob trpících cukrovkou typu 1 (na inzulinu závislých). V ajurvédě se používá při anemii, horečkách, cukrovce, kožních onemocněních, zácpě, začervení, různých zánětech, otravách a celkové oslabenosti.

Trávicí soustava
zácpy
zánět slinivky
regulace zažívání
střevní paraziti
Nemoci endokrinní soustavy
diabetes
nadměrná žízeň
Nemoci nemoci oběhové soustavy, krve
anemie
slabý žilní systém
špatné prokrvení končetin
Nemoci kůže
ekzémy
kožní onemocnění v souvislosti s cukrovkou

Komunikovat spolu můžeme hned, stačí...

zavolat +420 775 272 929 nebo napsat tarani@tarani.cz

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely vyřešení vašeho dotazu.